Ką vertėtų žinoti apie sviestmedžio aliejų?

sviestmedžio aliejus

Sviestmedžio aliejus – smėlio geltonumo  arba dramblio kaulo spalvos aliejus. Jis yra išgaunamas iš Afrikos svietsmedžio sėklų. Jo kvapas tarsi dūminis. Prancūzijoje šis medis buvo vadinamas gyvenimo medžiu ir tokį pavadinimą gavo dėl savo išskirtinių gydomųjų savybių. 

Grynas ir nerafinuotas sviestmedžio aliejus buvo naudojamas ir sėkmingai valgomas Afrikoje šimtmečiais. Jis naudojamas ir kaip hidroizoliacinis vaškas, taip pat naudojamas kirpyklose ar gaminant žvakes. Taip pat sviestmedžio aliejus labai gerai tinka naudoti ir kaip priešuždegiminė priemonė, nuo patempimų ir artrito. Taip pat sviestmedžio aliejus labai tinka tepti, jeigu turime sausą odą. Kaip kosmetologinė priemonė,  sviestemdžio aliejus yra labai geras natūralus odos drėkiklis su išskirtinėmis gydomosiomis savybėmis. Rankų darbo ir nerafinuotas sviestmedžio aliejus greitai ir tiesiogiai veikia odą, jeigu juo tepamės. Taip pat nėra reikalo kažkaip kitaip perdirbti šį produktą, kadangi jis yra naudojamas geriausiai – tik natūralus ir nemodifikuotas.

Sviestmedžio aliejus gali padėti gydant tokius odos negalavimus, kaip:

 

  • Egzemą,
  • Dermatitą,
  • Strijas,
  • Sausa oda ir plaukai,
  • Vabzdžių įkandimų paliktos žymės ir nemalonūs (dažniausiai niežtintys) požymiai,
  • Aknę,
  • Egzemą,
  • Odos niežėjimą,
  • Raumenų nuovargį ir įtampą,
  • Reumatą,
  • Artritą,
  • Nudegimus saulėje,
  • Odos alergijas ir bėrimus,
  • Randus ir įvairias tamsias odos dėmes,
  • Raukšles.

Viena geriausių savybių, kurią mums gali suteikti šis produktas – tai labai efektyvus odos drėkinimas. Būtent tai ir padeda kovoti su daugeliu odos problemų. Šio produkto drėkinamieji ingredientai yra tokie patys, kaip ir mūsų odos riebalinių liaukų. Dėl tokios savybės, sviestmedžio aliejus intensyviai ne tik maitina, tačiau ir gydo įvairias odos ligas. Lyginant su kitais drėkinamais aliejais, kurių drėkinimo lygis papratai siekia vos 1 procentą, svistemdžio aliejus gali suteikti nuo 5 iki 17 procentų.

Šis produktas yra itin turtingas natūralus svarbių vitaminų šaltinis: A ir E. Vitaminas A yra labai svarbus odos atsinaujinimo procesams palaikyti. O vitaminas E sustabdo odos senėjimo procesus, apsaugo nuo laisvųjų radikalų ir daro labai teigiamą poveikį visai odos kraujotakos mikrocirkuliacijai. O tai, kaip žinia, tiesiog jaunina ir skaistina keikvieno žmogaus odą. Sviestmedžio aliejų parduoda nemažai įvairių gamintojų. Ir pats produktas gali turėti daug rūšių. Jis gali būti grynas, nerafinuotas, A kalsės, Premium…

Nerafinuotas sviestmedžio aliejus reiškia, kad jis yra išgaunamas ir ruošiamas, nenaudojant jokių cheminių konservantų ir kitų medžiagų. Tai reiškia, kad jis yra gaminamas lygiai taip pat, kaip ir seniau, prieš šimtmečius naudojo Afrikos žmonės. Tik nerafinuotas sviestmedžio aliejus išsaugo visas natūralias, teigiamas, savo gamtines gydomąsias savybes. Norėdami įsitiknti, kad Jūs perkate tik natūralų produktą, tai galite nustatyti pagal produkto kvapą ir spalvą.

Natūralų kvapą turėtumėte nesunkiai pažinti, na, o kalbant apie saplvą, verta painėti, kad ji turi būti gelsvos smėlio spalvos. Jums gali pasitaikyti ir bekvapis kremas, turintis baltą spalvą. Jis estetiškai gali atrodyti patrauklus, tačiau jam gali trūkti kai kurių gydomųjų savybių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *